Seneste nyt

09. december 2020 – resultat af røgprøver 08.dec hus 7-12

Kære alle,

Som udmeldt har Rentokil i går, tirsdag, foretaget røgprøver i henholdsvis regnvands- og spildevandsstrengen for rækken nr. 7-12. 

Erfaring / resultat af dagens prøver var som følger:

  1. Regnvandskloakken viste ikke tegn på brud nogetsteds, men Rentokil anbefaler, at vi får foretaget en TV inspektion af brønd og streng for rækken, idet mængder af jord i kloakken indikerer brud.
  2. Spildvandsstrengen viste INGEN tegn på brud.

Erfaringerne fra i går er for så vidt positive, idet det betyder, at ”slaget måske kan slås” uden for kloakker og strenge.

Salli Rottefænger har sjældent (faktisk aldrig) set SÅ mange beboere udvise interesse ved en røgprøve! Derudover delte hun et par ting omkring rotter, som I alle gerne må tage med jer :

  • Rotter bevæger sig ca. 3 km om dagen og med længden af deres ben må det forventes, at en rotte uden problem når Sundhedsstyrelsen anbefaling om 10000 skridt om dagen!
  • Med deres bevægelsesmønster er det ikke utænkeligt, at de bor et sted og spiser andetsteds – så rotteproblemet er altså IKKE kun her mod Kirkevej. Vi deler fluks, at rotter er set og anmeldt i nr. 53 og 28 siden sidst!
  • Adspurgt hvorfor mange matrikler har udfordringer i skuret, siger Salli, at det formodentligt er, fordi vores skraldeskur dufter dejligt lige ved siden af. Så pak jeres skrald rigtig godt ind, og sørg for at der ikke lige smutter noget ved siden af.  
  • Vores små hække er gode gemmesteder, hvor rotter i ro og mag kan sidde og skutte sig. Overvej at klippe busken godt fri af skurvæg og fjern blade – check for huller og anmeld det mindste hul, som tyder på aktivitet.
  • Det anbefales IKKE at sætte rottekasser op på områder, hvor der ikke er konstateret aktivitet. Dette skal ses i et ret logisk lys af, at en rottekasse er en invitation til mad og en tiltrækning af rotter, som måske ikke var kommet til
  • HVIS du skulle overveje alligevel at sætte en rottefælde op; så smør fælden med noget sødt – Nutella eller peanutbutter er anbefalet. Rotten er hurtigere end en Ninja og vil kunne have held med at fjerne skinke, pølse eller andet. Det kan de ikke, hvis de skal slikke noget

Opfordring til IKKE at fodre fugle, tømme vandskåle/beholder i haverne og ikke mindst ANMELD enhver aktivitet I måtte observere. Vi nævner, for en god ordens skyld igen, at alle i bestyrelsen gerne hjælper til med anmeldelse af rotteaktivitet

I bestyrelsen går vi videre med nogle af de nævnte anbefalinger og vil holde foreningen løbende informeret.

Tak for jeres engagement i vores fællesskab og jeres vilje til at løfte i flok, når der er brug for det.

Bestyrelsen