1970’erne – før vi kom til

1970’erne var en periode med stor udvikling.  I 1970 besluttedes i Folketinget den store kommunesammenlægning, der endte med, at Dragør og St. Magleby blev lagt sammen i 1974. Nu kunne der bygges – og der blev bygget på livet løs.

Store områder gik fra at være landzone til byzone. Kommunen opererede med to større byplaner, nemlig byplan 2 & 3. Byplan 2 var matriklerne syd for Kirkevej og byplan 3 matriklerne nord for Kirkevej.

Byplan 2 var den, der omfattede bl.a. Schoutgården, Lodsgården og Kronager. Jorden, hvor det senere Schoutgården lå, var en del af Kongevejsgårdens jorder – den gård, der lå der, hvor Irmagården senere blev opført. Interessant nok havde Kongevejsgården matrikel nr. 10. Derfor hedder alle husene her i Schoutgården noget med matrikel 10 + tilføjet et par bogstaver.

Tog vi en tur uden for Dragørs gamle by i begyndelsen af 1970’erne, var der ved Kirkevej en stor græsmark – en uopdyrket naturgrund. På den anden side lå gården Aldershvile. Vi var næsten ude på landet – ingen Netto eller Føtex. Så blev Lodsgården bygget i begyndelsen af 70’erne, og i 1976 begyndte Schoutgården at blive bygget.